1.jpg

Expiatio organiseert twee vormen evenementen; Weekendevenementen en Dagevenementen.

 

Weekendevenement

 

  • Hoofdevenement

Deze evenementen worden twee keer per jaar georganiseerd op Ada's Hoeve te Ommen. Op dit evenement spelen we vanaf vrijdagavond tot en met zondag. Kijk op Het spel voor meer informatie over het verhaal waarin we spelen.

  • Special

Specials zitten qua evenementgrootte tussen een hoofdevenement en queeste in. Dit betekent dat ze anderhalf tot twee dagen duren. Deze worden meestal op het INKA terrein te Zeeland georganiseerd.

  • Prequel/Sequel

Prequel is een evenement waar de rollen zijn omgedraaid; spelers organiseren het evenement en organisatie komt spelen. Het is een oefenplek voor spelers om te leren hoe je een evenement organiseert en hoe je als spelleider te werk gaan. Tegelijkertijd mag iedereen van de organisatie zelf een karakter spelen op dit evenement. Dit evenement wordt gehouden op het INCA terrein te Uden. 
Sequel is een evenement wat wordt georganiseerd voor oud-spelers van Expiatio om hen nog eenmaal de mogelijkheid te geven om hun oude karakter te spelen. Dit wordt ongeveer eens per drie jaar georganiseerd. 

 

Om deel te nemen aan de hoofdevenementen moet je lid zijn van de vereniging. Dit doe je door een lidmaatschapsformulier in te leveren en de contributie voor lidmaatschap te betalen. Daarbij vul je voor ieder weekendevenement een medische verklaring in, waarin je akkoord gaat met dat deelname aan een Expiatio evenement op eigen risico is.

 

Dagevenement

 

  • Queeste

Op een queeste beleven ongeveer 15 tot 25 spelers een klein avontuur. Er wordt van 10 tot 17 gespeeld bij boswachterij De Vuurse in de buurt van Baarn. Klik hier voor de locatie. Deze questes worden aangekondigd op onze besloten facebook en forum.

  • Taveerne

Een taveerne vindt plaats in een bar of andere binnen-locatie. Het is een meer roleplay intensieve bijeenkomst, omdat er onder andere niet gevochten mag worden. De perfecte plek om samen met medespelers plannen te smeden.

  • Convocatie

Een convocatie is een kleinschalig eendagsevenement, waarin de spelleiding de spelers proberen te verrassen met nieuwe ideeën en spannende concepten. Een voorbeeld hiervan is een IC diner waarin vijf gangen werden geserveerd. Net zoals bij de taveerne wordt het in een binnen-locatie gehouden en draait het spel voornamelijk om roleplay.