1.jpg

Spelersmail 24/9/2020

Beste speler, 
 
Op 25, 26, en 27 september vindt Expiatio XXIX plaats! We spelen weer op ons bekende terrein: Ada's Hoeve te Ommen. Alle praktische informatie rondom het evenement kan je via deze link bekijken.
 
Omdat Expiatio 29 tijdens de corona tijd plaats zal vinden, zullen er een aantal dingen anders lopen dan normaal gesproken. We hebben alle regels en maatregelen opgeschreven in ons corona protocol. Het is dan ook belangrijk dat je deze goed doorleest en waar nodig bespreekt met je ouder/verzorger. We willen graag dat iedereen zich veilig voelt en gedraagt. Dus als wij merken dat je niet op de hoogte bent van de geldende maatregelen, zullen we je NIET toelaten tot het spel totdat je wel het hele protocol hebt doorgelezen. Je kunt het protocol hier vinden.
 
Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je NIET naar Expiatio toekomt als je corona gerelateerde klachten hebt, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Maak je geen zorgen over het evenement en het plot dat je dan mist, we zullen samen met de spelleiding kijken naar een passende oplossing. Vergeet ook niet een mailtje te sturen om je af te melden!
 
Je kan je inschrijven door je aan te melden via je account. Deze kan je vinden op onze website onder het kopje 'Evenementen' en dan 'Account'. Alle karakters zijn bijgewerkt van de vorige evenementen. Mocht dit niet het geval zijn of er fouten zitten in het karakter, kan je een mail sturen naar onze spelleiding op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Als je je voor zaterdag 19 september inschrijft, krijg je korting op de evenementsprijs. Kosten van het evenement bedragen 70 euro; hier zit eten, drinken, overnachting en drie dagen LARP bij inbegrepen. Daarna betaal je de poortprijs van 80 euro.
 
Vanaf september start er weer een nieuw verenigingsjaar, dit betekent dat je contributie moet betalen om je lidmaatschap bij Expiatio te verlengen of te starten. De kosten hiervan zijn €12,50 en dan ben je voor het gehele verenigingsjaar 2020-2021 lid. 
 
Via deze link kun je de meeneemlijst bekijken en in deze link staat de medische verklaring, neem deze ingevuld mee naar het evenement. 
 
We zien jullie graag allemaal op Expiatio XXIX!
 
Vriendelijke groeten,
Milou Claessens
Secretaris van Expiatio

 

Protocol 18/9/2020

Lieve allen,

Bij deze willen we graag het protocol delen met iedereen. Het protocol zal ook worden verstuurd via email naar iedereen die zich heeft ingeschreven voor het evenement. Het is erg belangrijk dar IEDEREEN het protocol heeft doorlezen en op de hoogte is van de geldende maatregelen, zodat we een corona proof evenement kunnen neerzetten waarbij iedereen zich veilig voelt.

Daarnaast willen we graag nog een keer benadrukken dat iedereen ALTIJD 1,5 meter van elkaar houdt, zowel in het spelletje als daarbuiten. Voor bepaalde momenten in het spel zijn er uitzonderingen gemaakt, zoals tijdens het butsen en in de rituele plek. In het protocol staat verder uitgelegd wat er onder de uitzondering valt en wat de procedure is in zo'n situatie. Op alle andere momenten wordt dus wel 1,5 meter van elkaar gehouden.

Motivatie 8/9/2020

Lieve allen,

In het bijgevoegde document vinden jullie een brief waarin we als organisatie vertellen welk gedachteproces vooraf is gegaan aan de keuze om ons evenement in september door te laten gaan. In de brief wordt uitgelegd hoe ons uiteindelijke protocol tot stand zal komen en we lichten onze keuze om Expiatio 29 door te laten gaan uitgebreid toe.

Spelersmail 3/9/2020

Lieve spelers,

Zoals we ook al online hebben vermeld gaat Expiatio 29 door! We moeten echter niet vergeten dat we midden in een pandemie leven, en dat de maatregelen rondom het virus serieus zijn. Daarom hebben we, in overleg met de spelleiding, ook maatregelen opgesteld voor Expiatio 29.

Voor deze maatregelen hebben we verschillende protocollen geraadpleegd, waaronder die van het RIVM en Scouting Nederland. Ook hebben we contact gezocht met de gemeente Ommen. Het precieze protocol zijn we nog verder aan het uitwerken, maar deze zal iedereen vóór het evenement toegestuurd krijgen.

Wel kunnen we alvast vertellen dat het dragen van een mondkapje op sommige momenten verplicht zal zijn. De mondkapjes zullen veelal worden uitgedeeld door mensen van de organisatie. Maar je kan natuurlijk zelf aan de slag met een IC kledingstuk waar je je mondkapje achter kan verbergen. Ook zullen er voldoende punten zijn waar handen gewassen kunnen worden, en zijn er weer handgel dispensers aanwezig op verschillende plekken op het terrein.

Als laatste willen we alvast aan jullie vragen om na te denken over slaapgelegenheden. Het is natuurlijk het veiligst als iedereen in zijn/haar eigen tent slaapt. Probeer dus zoveel mogelijk een eigen tent mee te nemen. Heb je vragen over de slaapgelegenheden en hoe je dit het beste kan aanpakken? Stuur dan vooral een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan proberen we je verder te helpen.

Nog een belangrijk punt voor jou als speler: de spelleiding geeft je de mogelijkheid om de gemiste XP van Expiatio 28 alsnog te kunnen krijgen! Dit kun je doen door je via je account in te schrijven voor Expiatio 28. Je kunt dit vinden op onze website onder het kopje 'Evenementen' en dan 'Account'. Je krijgt tot en met aanstaande maandag 7 september de tijd om dit te doen. Hierna gaan de inschrijvingen voor Expiatio 28 dicht en die van Expiatio 29 open.

We hopen jullie zo alvast wat geïnformeerd te hebben. Verdere informatie over de protocollen en onze motivatie waarom we het zo belangrijk vinden om het evenement te organiseren voor onze leden, zullen we later nog per mail en via de andere sociale media versturen. Mochten er toch nog vragen opkomen, stuur dan vooral een mailtje.

Groetjes,

Het bestuur

Update 2/9/2020

Lieve leden,

We hebben goed nieuws vandaag. Na lang overlegd te hebben met de spelleiding en de rest van de organisatie hebben we uiteindelijk besloten om Expiatio 29 door te laten gaan!

We hebben de afgelopen weken nagedacht over hoe we dit evenement veilig kunnen organiseren, in samenspraak met de gemeente Ommen, en gebaseerd op verschillende protocollen, zowel van het RIVM als van Scouting Nederland. Sommige van onze ideeën hebben we al kunnen testen tijdens onze Quests Deluxe die we in augustus hebben georganiseerd. Andere maatregelen zijn we nog verder aan het uitwerken. Samen zullen al deze maatregelen ervoor zorgen dat we een corona proof evenement kunnen neerzetten waarbij iedereen zich veilig zal kunnen voelen.

De precieze protocollen en maatregelen, en onze motivatie waarom wij het zo belangrijk vinden om dit evenement te kunnen organiseren voor onze leden zullen we later nog per mail en via de andere sociale media versturen. Voor nu willen we jullie graag mededelen dat jullie 25 t/m 27 september moeten vrijhouden, want dan zal de corona-proof editie van Expiatio 29 plaatsvinden!

Mocht je nu al vragen hebben over het evenement, of over de maatregelen die genomen zullen worden, stuur dan vooral een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan helpen we je verder.

Hopelijk tot snel,

Het bestuur