4.jpg

De Vrije landen

Yulak Dar ligt in het midden van een gebied waar geen van de volkeren zeggenschap over heeft, daarom wordt deze omgeving de vrije landen genoemd. Het gebied heeft veel verschillende landschappen: bergachtige stukken, bossen, warme droge streken, jungle en delen die aan zee grenzen. Hoe nederzettingen eruit zien verschilt heel erg. Overal zijn dorpjes, kastelen, forten en losse boerderijen, terwijl er ook groepen zijn die nomadisch leven. De inwoners kunnen van ieder ras zijn. Er zijn zoveel verschillen omdat er geen koning, regering of tiran is die ze verenigd, iedere gemeenschap gaat zijn eigen gang. De vrije landen grenzen ten noorden het aan het Esgalwath, ten oosten aan het koninkrijk Tahir, ten zuiden aan de Wetteloze Vrijstaat van de Bronzen Koning en ten westen onder de bergtoppen van Kadaralims Karkas door tot aan de zee.

 

Let op: uit dit gebied komen de spelers die niet tot een van de andere volken behoren. Omdat het gebied groot is en er van alles te vinden is kun je helemaal zelf verzinnen waar je personage vandaan is gekomen. Bijna alles is hier wel te vinden.

 

De Sami

Gebied van herkomst: De Areàd-woestijn
Locatie: Ten zuiden van Yulak Dar

De woestijnnomaden van het volk van de Sami staan bekend om hun gastvrijheid. Ze leven als grote families in karavanen. De Sami fokken kamelen, dromedarissen en geiten, maar verdienen het meeste door handelswaar door de woestijn te vervoeren. Sommige karavanen worden vergezeld door Cultisten van Hissdar, een genootschap van machtige magiërs.

 

De Tahiri

Locatie: Ten oosten van Yulak Dar
Gebied van herkomst: de stadstaat Tahir of van het platteland eromheen

De stadstaat Tahir is in een staat van bijna constante burgeroorlog. Het probleem is dat als iemand aan de macht komt, er meteen broers, nichten, rebellen of wildvreemden opstaan om hem of haar af te zetten. Een bekend gezegde is dus ook “de koning is dood, leve de koning!”.  Zo goed als iedere burger en boer in Tahir heeft ervaring in het leger van een van de edelen. Als de adel van Tahir niet bezig is iemand af te zetten, vermaken ze zich met riddertoernooien. Op de grens van Tahir bevindt zich de toren van het Reliquarium, een genootschap van ritualisten.

 

De Matriarchii

Locatie: Ten noord-oosten van Yulak Dar
Gebied van herkomst: de kust van Reascliffe

De Matriarchii staan niet bekend om hun grote steden. Het zijn koppige krijgers die nergens bang voor zijn. Hun leiders zijn vrouwen en hun temperament wordt over het hele continent gevreesd. De Matriarchii zijn makkelijk op hun tenen getrapt en gaan geen uitdaging uit de weg. Regelmatig worden er spelen op het gebied van sport georganiseerd, iedereen doet fanatiek mee omdat niets belangrijker is dan winnen. Druïden spelen een belangrijke rol als scheidsrechters bij de krachtmetingen.

 

Het Hongerige Volk

Locatie: Varieert
Gebied van herkomst: De Tanadura

Deze nomadische strijders zijn over de hele wereld berucht als koppensnellers en kannibalen. Dit doet zij niet alleen omdat de toendra van de Tanadura een plek van schaarste was, maar ook omdat het Hongerige Volk gelooft dat als je mens eet je een spirituele ervaring krijgt. Slechts hun sjamanen zijn in staat om de taal van beschaving te spreken.

 

Varjagen

Locatie: Varieert

Gebied van herkomst: Onbekend

Legendes beweren dat deze woeste krijgers ooit op lange platte schepen aan zijn gekomen op de oostkust. Als een oncontroleerbare horde bewegen zij zich door de wereld. Tegenstand begroeten ze met enthousiast en lijken weinig waarde te hechten aan hun eigen veiligheid. Er wordt gezegd dat ze weinig rust nodig hebben en de eetlust hebben van wel honderd man.


Let op: dit volk wordt alleen door NPC’s gespeeld.

 

Havelingen

Locatie: ten noorden van het Esgalwath

Gebied van herkomst: Overal

Door velen worden de Havelingen als een eigenaardig volk gezien. Iedereen is welkom in hun stad, die een veilige haven is tegen de kannibalen die in deze streken rondtrekken. De inwoners komen van heinde en verre. Op de markt kun je zo langs de kramen van een Tahiri, een Sami, een Tart en een Elf lopen. Twee dingen verbinden hen; hun vrijgevigheid en de wil om een offer te brengen.

 

Elfen

Locatie: Ten noorden van Yulak Dar
Gebied van herkomst: Het Esgalwath

Verscholen in de wouden ten noorden van Yulak Dar ligt een elfenrijk. De Yulak Dari weten er zo goed als niets van af, omdat slechts een enkele elf het rijk verlaat. De elfen die zich buiten het woud vertonen zijn vaak avontuurlijk van aard, omdat ze de heilige vrede van het serene Esgalwath verruild hebben voor de chaos van de buitenwereld. Langzaamaan beginnen er echter diplomatieke betrekkingen te ontstaan tussen Yulak Dar en het Esgalwath.

 

Tarten

Locatie: Ten oosten van Yulak Dar
Gebied van herkomst: Kadaralims Karkas

Hoog in de bergen woont het dwergenvolk van de Tarten. Hier leven ze in hechte communes waarin technisch hoogstaande kennis de tand des tijds heeft doorstaan. Ze leven bij het credo: “dit maken we al generaties zo, dus kun je er op vertrouwen.”  Slechts een enkele reiziger weet het Karkas te bereiken, maar die is verzekerd van goede handelswaar.