3.jpg

Wanneer je voor het eerste gaat LARPen is het goed om met een aantal zaken rekening te houden.


Kostuum

Expiatio speelt zich af in een middeleeuwse fantasy setting, dat betekent dat je kleding daarop wordt aangepast. Let hier bijvoorbeeld op dat je geen witte gympen aan doet, deze passen totaal niet in de setting en doen af aan de sfeer van je kostuum. Denk bijvoorbeeld aan laarzen (geen regenlaarzen) of andere IC verantwoorde schoenen. Daarbij geeft een kostuum met verschillende lagen het mooiste resultaat. Begin bijvoorbeeld met een pij als onderkleding, doe daarover een tabbard of hes, een kaproen en sluit het af met een goede riem. Vul je kostuum aan met frutsels, stukken leer, voeg details aan je kostuumonderdelen toe of draag een bontje. Er zijn een heleboel manier om je kostuum mooi te maken. Heb je vragen of hulp nodig bij het bouwen van je kostuum? Benader dan de spelleiding.

 

Kamperen

De hoofdevenementen vinden in een weekend plaats, waarbij er ook wordt overnacht op het terrein. Zorg dat je een degelijke tent mee hebt, of meld je aan om te slapen in de spelersslaaptent. Dit is een grote tent waar ongeveer twintig mensen in kunnen. Verder hebben wij een lijst gemaakt van alle spullen die belangrijk zijn om mee te nemen naar het evenement, klik hier om deze te downloaden.

 

Groeperingen

In de wereld van Expiatio bestaan verschillende groeperingen. Ze bestrijken het hele spectrum, van goed tot kwaad, erudiet tot primitief. Omdat de wereld complex en zeer rijk aan geschiedenis is kan het geen kwaad om medestanders te hebben tijdens het spel. We raden je daarom aan om je te oriënteren op de groeperingen die er zijn en te kijken welke het meest past bij jouw karakter. Je kunt uiteraard in het spel altijd nog van groepering veranderen! De groeperingen zijn te vinden onder het kopje "Het Spel".