3.jpg

De huidige spelwereld van Expiatio is voor een groot deel nog niet ontdekt door de bewoners van Yulak Dar, het dorp waar het spel zich in af speelt. De omgeving is nog niet in kaart gebracht en er is nog geen gevestigde orde gevonden. Wel zijn er meerdere stammen en reizigers door het dorp getrokken, waardoor het één en ander over de buitenwereld duidelijk is geworden.

 

Volkeren

De bewoners van Yulak Dar zijn met een aantal volkeren in contact gekomen. Één van deze volkeren is een matriarchische stam, een oorlogszuchtige stam waar vrouwen de baas zijn. Daarnaast is het dorp meerdere keren aangevallen door een Kannibalen-stam, waar nog niet veel over bekend is. Er is een Nomadenvolk die een tijd heeft vertoefd in het Yulak Dar, bij wie waarden als ridderlijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Ook hebben deze nomaden banden met de mysterieuze Cultus van Hisdar, een groepering van magiërs en onderzoekers. Het dorp is onlangs aangevallen door de verstoten regering van Ta’hir, waar nu Remy Vidal de heerser is. Tot slot zijn een aantal inwoners van Yulak Dar kort geleden naar het Noorden gereisd, maar wat daar is gebeurd is nog niet verteld aan de rest van het dorp.

Lees meer over de volkeren...

 

Rassen

In de wereld van Expiatio loopt er een verscheidenheid aan rassen rond. Hoewel de mensheid vooralsnog het meest voorkomende ras in Yulak Dar is, zijn er ook Dwergen en Elfen gezien, ieder ook met hun eigen taal en schrift. Er zullen vast meer rassen zijn in de wereld van Expiatio, maar deze hebben zich nog niet vertoond.

 

Magie

Ook magie speelt een belangrijke rol in deze wereld. Er zijn allerlei verschillende soorten magiërs, met ieder hun eigen krachten. Elementaire magiërs gebruiken hun krachten om de vier elementen – Aarde, Lucht, Vuur en Water – te manipuleren en naar hun wil om te buigen. Necromantiërs gebruiken hun onheilige krachten om zij die gestorven zijn als ondode te laten herrijzen en te beheersen. Genezers hebben zich toegelegd op het herstellen en soms zelfs versterken van lichaam en geest. Mystici zijn meesters van rituelen en putten hun kracht uit de energie die door deze wereld stroomt. Savanten zijn van meer spirituele aard: zij putten hun kracht uit een door hun gekozen Aspect – en delen zich op in Wijsgeren en Occultisten, brengers van Hoop dan wel Angst. Tenslottte zijn er nog Alchemisten, die met verschillende kruiden ongelofelijke effecten kunnen behalen.

 

Archai

Er is in de wereld een zestal mysterieuze figuren, een soort bovenmenselijke guru's, die de bewoners van de wereld leren over het hogere, over het spirituele. Alle zes beelden zij een concept uit die een fundamenteel deel van de wereld uit maakt. Sommige van deze concepten zijn begrijpelijker dan anderen, maar het is duidelijk dat ze een bron van spirituele kracht en wijsheid vormen voor zij die op zoek zijn naar de diepere betekenis van de wereld en het leven.
De inwoners van Yulak Dar hebben met elk van deze zes figuren kennis gemaakt, maar de meeste van de Archai zijn voor hen grotendeels nog een mysterie...

 

 


Aydinlatma - Arche van Verlichting

 

 

     
Shenu - Arche van de Cyclus

 

 


Bianhua - Arche van Verandering

 

 


Sadaka - Arche van Opoffering

 

 


Le Chevalier - Arche van Ridderlijkheid

 

 


Hynafiad - Arche van Conflict